Cine sunt eu

Fotografia mea
Cu capul pe umeri... mai mereu. Stiu cel mai bine sa fac haz de necaz... al meu sau al altuia pt ca life goes on:) Am terminat Jurnalismul, in Pitesti. Frumos oras... De ceva vreme, locuiesc in Londra.

miercuri, 26 noiembrie 2008

Starea mea, din cauza ...”Starii lumii”


Ora 15.30. O zi mohorata de…iarna, rece, umeda, care te indeamna sau chiar te forteaza sa vii acasa, la caldura, sa stai la o sueta , sa bei un ceai. Dar oricat de mult ti-ai dori, nu poti pentru ca ai de lucru: documentare pentru lucrarea de licenta. Suna banal, dar cu cat amani mai mult, cu atat este mai grav. Ce-i de facut in situatia asta? Teoretic, stiu ca voi merge la biblioteca sa caut bibliogarfie si sa decid, in cel mai fericit caz, care este tema pe care o voi aborda. Dar, sa pun in practica acest lucru, este cam greu. Un oaspete distins, pe numele sau Ion Iliescu, mi-a dat peste cap toate planurile.
Inca de la intrarea in Biblioteca Judeteana, prezenta presei, agitatia personalului si pelerinele rosii ale PSD-istilor anuntau sosirea Presedintelui de Onoare al PSD. Motivul vizitei la Pitesti a fost lansarea cartii “Starea Lumii 2008” . Fostul presedinte al Romaniei a fost primit cu un entuziasm debordant, atat de angajatii bibliotecii, cat si de alti cetateni ai Pitestiului, desi nu se afla pentru prima data la Pitesti.
Tara arde si baba se piaptana
Chiar daca in discursul liber si bine documentat autorul cartii a atins subiecte de notorietate si de actualitate, oamenii s-au plictisit repede. A fost foarte usor sa-mi dau seama cat erau de “interesati”. Imbracat lejer, sprijinit de microfon, cu un pas in fata, foarte sigur de ceea ce dorea sa comunice, oratorul ajunsese aproape sa vorbeasca singur, la un moment dat. Fiecare participant la eveniment isi gasise un partener de dialog, cu care sa mai schimbe o impresie, se mai uita in stanga si in dreapta, isi mai slabea nodul la cravata sau se piepatana tocmai cand Iliescu vorbea, vizibil “afectat”, despre criza economica si consecintele ei. Asezata la masa o masa de sub scarile de pe care vorbea fostul presedinte al tarii, o doamna a avut timp sa-si refaca machiajul si sa se “aranjeze”: doar trebuia sa ia autograf! Singurul care parea prins de mirajul discursului sefului sau a fost primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc. Dar, cand vraja a disparut, edilul a inceput sa-si plimbe nervos degetele pe microfon, sa-l duca si sa-l ia de la gura, tot asteptand sa gaseasca momentul oportun sa-l opreasca: o pauza pentru a respira! Dupa ce a primit multumiri pentru “deosebit de ampla analiza”, venerabilul musafir a fost luat cu asalt de doamnele care asteptau nerabdatoare sa primeasca autografe, mai emotionate decat niste adolescente, care isi asteapta vedeta preferata sa iasa din culise.
Imi propusesem sa ma intorc in sala de lectura, pentru studiu aprofundat al cartilor, dar m-am razgandit. Prea multe lucruri facusem in ziua asta!

Niciun comentariu: