Cine sunt eu

Fotografia mea
Cu capul pe umeri... mai mereu. Stiu cel mai bine sa fac haz de necaz... al meu sau al altuia pt ca life goes on:) Am terminat Jurnalismul, in Pitesti. Frumos oras... De ceva vreme, locuiesc in Londra.

miercuri, 5 mai 2010

De unde bani de detectivi?????

Cine nu a fost cel putin odata in concediu medical, fara fie bolnav? Mai ales daca lucrezi in Romania si nu ti se da voie sa pleci in concediu decat dupa 1 an... Vorbesc din experienta. Va dati seama ca puteam sa ramanem fara paine, doar pentru o mica escapada, daca am fi lucrat pentru o companie cum sunt cele care pun detectivi pe urmele angajatilor? Pare a fi o arma cu 2 taisuri.

Daca privim problema din perspectiva angajatitilor, mi se pare absurd sa fie urmariti ca pe timpul comunistilor. Credeam ca a apus vremea Securitatii sau "baietilor cu ochi albastri"! Dar, nu! Mie mi se pare corect sa respectam atunci cand suntem respectati, mai ales cand vine vorba de munca noastra, in plus, neplatita. Din pacate, suntem victimele banilor si in acesta situatie. Banii angajatorilor vorbesc si nu respectul lor sau bunul simt. De cate ori nu muncim ore in sir, peste program sau 12 ore in loc de 8? Cate firme respecta drepturile angajatilor?

Este adevarat si faptul ca sunt multi care primesc bani doar pentru ca se ocupa cu statul degeaba. Dar asta este o alta poveste...
Puteti citi mai multe despre cum cheltuie angajatorii bani sa-si verifice angajatii "bolnavi" accesand link-ul urmator:

http://www.gandul.info/reportaj/detectivi-pe-urmele-angajatilor-care-si-inventeaza-boli-la-pat-sa-fuga-la-schi-in-alpi-6089926

Niciun comentariu: