Cine sunt eu

Fotografia mea
Cu capul pe umeri... mai mereu. Stiu cel mai bine sa fac haz de necaz... al meu sau al altuia pt ca life goes on:) Am terminat Jurnalismul, in Pitesti. Frumos oras... De ceva vreme, locuiesc in Londra.

joi, 12 noiembrie 2009

Oameni care ajuta oameni

A fost fondata in anul 2000. Timp de aproape 10 ani, Fundatia “Hilton in the Community Foundation”, din Londra, a ajutat copiii si tinerii de pana la 25 de ani sa primeasca o educatie mai buna sau sa lupte cu bolile grele. Toti banii au fost donati, fie de oaspetii care se cazeaza la hotele Hilton, fie de persoane care au dorit, pur si simplu, sa faca un gest nobil.
Norocul acestei fundatii, este acela de a fi luat nastere intr-o lume in care generozitatea si solidaritatea functioneaza la nivelul tuturor mediilor sociale. In aceeasi masura, oamenii, cu o conditie financiara consolidate, contribuie la activitatea fundatiei prin donatii, iar cei fara astfel de posibilitati fac voluntariat. Cei mai multi voluntari sunt tinerii, care fie vin la fundatie in timpul liber, fie sunt in cautarea unui loc de munca. Cea mai importanta rasplata a acestora este aceea de a stii ca au putut sa dea o mana de ajutor copiilor sau tinerilor care au diferite probleme. De asemenea, nu este de uitat nici faptul ca voluntarii se aleg cu experienta, in ceea ce priveste munca de birou.
Fundatia organizeaza anual o serie de evenimente, la pregatirea carora angajatii nu ar face fata, fara vointa voluntarilor. Munca de birou este anevoioasa si presupune, zilnic, multa rabdare si atentie. Un bal caritabil, la care au participat 400 de persoane, a necesitat cel putin 8 ore de munca de birou si de teren, zilnic, timp de mai bine de 3 saptamani. Zece persoane s-au implicat, numai in ceea ce priveste organizarea: promovarea evenimentului, rezervarea restaurantului, printarea de invitatii si brosuri, cautarea premiilor pentru licitatie si tombola, rezervari pentru taxiuri, contactarea sponsorilor, realizarea unui scenariu care trebuie respectat de gazda balului, raspunderea la mail-uri si telefoane. Anul trecut, rezultatul muncii a fost pe masura: strangerea a 370 de mii de lire, bani care au ajuns la copiii cu dezabilitati, din Londra.
In acest an, fundatia si-a propus sa colaboreze si cu celelalte hoteluri Hilton din Europa, printre care si cu Hilton Bucuresti. Tot ceea ce trebuie sa faca oaspetii cazati la acest hotel din capitala Romaniei este sa adauge pe factura serviciilor, un euro, in lunile noiembrie si decembrie. Banii adunati in Campania “Mici Schimbari, Mari Diferente” vor fi donate Asociatiei Ovidiu Rom, din Bacau, care ofera servicii integrate pentru menţinerea în scoala a copiilor care provin din familii foarte sarace.
Tot ce ne ramane de facut, este sa urmam exemplul oamenilor care ajuta, fara sa astepte nimic in schimb. Numai asa putem spera la mai bine, pentru noi si pentru semenii nostri.

Niciun comentariu: