Cine sunt eu

Fotografia mea
Cu capul pe umeri... mai mereu. Stiu cel mai bine sa fac haz de necaz... al meu sau al altuia pt ca life goes on:) Am terminat Jurnalismul, in Pitesti. Frumos oras... De ceva vreme, locuiesc in Londra.

joi, 12 noiembrie 2009

O zi de week-end in Londra

Londra este un oras al contrastelor, care reuneste oameni din toate colturile lumii, reusind sa isi puna amprenta asupra fiecarui individ, indifent de nationalitate sau religie. Chiar daca este unul dintre cele mai mari dezvoltate orase ale lumii, in capitala Marii Britanii exista, in aceeasi masura, oameni care sunt multumiti de conditia lor sociala, dar sunt si persoane care considera ca li se incalca drepturile. Ca atare, protesteaza. Chiar si in week-end, cand pe malul Tamisei se plimba indragostitii sau centrul orasului este impanzit de turisti, dornici sa se fotografieze in diferite locuri, alti cetatenii sau locuitori ai Londrei au iesit in strada sa-si ceara drepturile. Angajatii Royal Mail, dar si cei care protestau impotriva deciziei premierului Gordon Brown de a suplimenta numarul de soldati din Afghanistan au incurcat planurile turistilor de a se urca pe spatele leilor din Trafalgar Square. Pe strada care duce la impozantul Big Ben, printre protestatari, turistii, care mai de care, se straduiesc sa se obtina o amintire si in acest loc. Premierul Gordon Brown, a avut parte de o “vizita” neasteptata. O parte din protestatari, insotiti de politisti, au ales sa-si puna of-ul chiar in fata impunatoarelor porti, care margineau accesul spre strada unde premierul locuieste.
Spre seara, pe malul Tamisei, chiar daca temperatura a scazut simtitor, si din cauza apropierii de apa, s-au adunat oamenii care si-au facut cariera in acel loc. Sunt persoane care stiu sa atraga curiosii, mai ales copiii, prin diferite elemente senzationale. Vin, se pozitioneaza cat se poate de strategic fata de concurenta, isi pun instalatia pentru sunet si recuzita si sunt gata de show. Experienta i-a invatat sa se descurce in orice situatie: si atunci cand un numar nu le iese sau cand un om din public refuza sa participle la spectacol, de teama de a nu cadea in penibil. Cel mai bine stiu sa ii faca pe trecatori sa ia parte la show si sa distreze audienta, chiar si pentru cateva secunde. Unul dintre amatorii de senzatii tari, inainte de a fi legat cu lantul si incatusat, in mijlocul audientei, exclama acuzator: “In fiecare seara, acest domn iese cu o alta doamna!” Domnul cu pricina era un barbat sobru, imbracat elegant, era la brat cu o doamna respectabila si treceau prin spatele scenei improvizate. Bineinteles, ca toata lumea a ras, inclusiv, comediantul de ocazie sau “incriminatul”.La finalul spectacolului, oamenii sunt rugati sa lase cateva lire pentru a compensa munca celor care s-au ocupat cu buna-dispozitie.
Noaptea s-a lasat. Odata cu ea a inceput un vant puternic, parca din alte locuri venit. Daca pentru unii relaxarea in aer liber luase sfarsit si se grabeau sa ajunga cat mai repede acasa, pentru altii, distractia adevarata abia incepea, iar pe strazi, oamenii imbracati lejer, ca pentru plimbare, au fost inlocuiti de cei care purtau haine pretentioase.

Niciun comentariu: