Cine sunt eu

Fotografia mea
Cu capul pe umeri... mai mereu. Stiu cel mai bine sa fac haz de necaz... al meu sau al altuia pt ca life goes on:) Am terminat Jurnalismul, in Pitesti. Frumos oras... De ceva vreme, locuiesc in Londra.

joi, 12 noiembrie 2009

Despre femeia…londoneza

Este week-end… de octombrie si o zi innorata. Vremea uneori mohorata , obisnuita pentru oamenii care locuiesc in Londra, nu-i impiedica sa renunte la diferitele activitati, cum ar fi shopping-ul. Oxford Street, cunoscuta drept strada din Londra cu cele mai renumite lanturi de magazine, a devenit neincapatoare pentru pietoni. Ca atare, au inceput lucrarile de extindere a trotuarelor.
Chiar daca reducerile pe timp de criza sunt rare ca si floarea-de –colt, magazinele din capitala Angliei, care au supravietuit acestei perioade negre, se bucura in continuare de clienti sau mai bine-zis de cliente. Nimic nu le impiedica pe reprezentantele sexului frumos sa-si mai adauge un articol de sezon in garderoba. Imbracate de iarna, cu paltoane si cizme sau purtand rochii vaporoase, cu toate combinatiile de culori, doamnele si domnisoarele londoneze se inarmeaza cu rabdare si ies sa profite de timpul liber. Purtandu-le de grija copiilor care le insotesc, linistindu-i atunci cand isi pierd rabdarea din cauza agitatiei din jur, mamicile reusesc sa tina pasul cu femeile fara responsabilitate maternala.
Femeile din Londra pot fi foarte usor recunoscute. Relaxate si grabite in acelasi timp, majoritatea poarta accesorii extravagante si afiseaza o atitudine ostentativa. Gentile de umar sunt, printre altele, adevarate saloane de infrumusetare. Ochelarii de soare sunt nelipsiti, indiferent daca fac parte dintr-o tinuta eleganta sau sport. Aflate pe strada, in autobuz sau in metrou, londonezele nu ezita sa-si retuseze machiajul, sa foloseasca o crema de fata sau de maini. Astfel, pretuiesc fiecare secunda a timpului, care pare a fi tot mai pretios. In cazul in care, in ziua respective au avut mai mult timp pentru ingrijire, cand se intorc de la serviciu, in metrou sau in autobuz, doamnele citesc romane de dragoste.
In ceea ce priveste exprimarea afectiunii, singurele cupluri ale caror parteneri se tin de mana sau se saruta discret sunt cele de alte nationalitati. Pot spune ca englezoaicele sunt independente sau cel putin asa vor ele sa para. De cele mai multe ori, merg la cumparaturi si folosesc cardurile sotilor sau al partenerilor pentru plata “rasfatului”, cu sau fara acordul acestora. De aceea, pentru a preveni “frauda in cuplu”, in multe magazine din Londra nu se accepta plata decat cu bani cash sau cu cardul personal.
Doamnele trecute de varsta a doua se relaxaseaza, cel mai adesea, iesind la plimbare cu cainii. Cand vremea este neprielnica iesirii in aer liber, imbracate elegant, ies la cafea cu prietenele. Foarte rar merg sa se joace cu nepoteii in parc. Chiar si la o varsta onorabila, bunicile nu se lasa mai prejos decat nepoatele in ceea ce priveste trendul, purtand in ureche, discret, chiar si doi cercei.
In opinia unora ciudate, a altora complicate, femeile din Londra raman o emblema de necontestat a orasului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Din punctul meu de vedere, femeia londoneza (sau barbatul in aceeasi masura) este mai frumoasa cu varsta. Nu stiu de ce, dar cred ca peste ei coboara anii si-i lasa mai frumosi. Rar am vazut englezoaice frumoase si tinere. In schimb tin foarte mult la felul in care se imbraca. Prefera sa inghete de frig decat sa-si incheie paltonul la temperaturi scazute, daca asta inseamna sa strice ehilibrul tinutei.

Flory spunea...

Asa este! Nu cred ca voi putea intelege niciodata preferinta asta de a tremura si de a se incapatana sa para diferite si sa atraga atentia.