Cine sunt eu

Fotografia mea
Cu capul pe umeri... mai mereu. Stiu cel mai bine sa fac haz de necaz... al meu sau al altuia pt ca life goes on:) Am terminat Jurnalismul, in Pitesti. Frumos oras... De ceva vreme, locuiesc in Londra.

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Zapada in UK= haos



In Marea Britanie, cele 2 cuvinte mentionate in titlu au devenit sinonime.Oamenii se confrunta cu tot felul de situatii dificile si jenante pentru o tara ca Anglia. Statiile de tren se inchid, aeroporturile la fel, iar la metrou sunt intarzieri mari sau angajatii fac greva.

Autoritatile sunt alertate, dar prea slab pregatite sa actioneze. Secretarul Ministerului de Transporturi a declarat, intr-o interventie la postul BBC: "Trebuie sa recunostem ca nu suntem la fel de pregatiti pentru a intampina zapada, la fel ca tarile precum Finlanda". Oficialul a mai afirmat ca oamenii trebuie sa se arate intelegatori fata de autoritati, avand in vedere ca Anglia nu dispune de suficiente dotari pentru curatarea zapezii...Din discursul lui a reiesit ca oamenii trebuie sa plece pregatiti la drum si sa evite pe cat posibil sa se deplaseze, mai ales ca foarte multi nu au experienta de a conduce in conditii de polei.

Toate argumentele secretarului nu isi au rostul, mai ales ca nu este prima iarna in care cad zapezi si tara este paralizata. Credeam ca Romania sta prost la capitolul dezapezire, dar nu putem sa comparam situatia cu ceea ce se intampla in Marea Britanie in ultimii 3 ani.

7 comentarii:

DUTA spunea...

In ultima vreme citesc lucruri tot mai proaste despre Anglia. Multi emigreaza spre alte tari, multi considera ca Anglia e pe cale de devenire " a third world country" fiind 'inundata' de cei din vechile colonii. Pacat.

Flory spunea...

@ Duta

Asa este. Anglia iti poate oferi multe satisfactii, dar uneori poti avea surprize neplacute atunci cand te astepti mai putin.

Dan Gheorghe spunea...

si ni se tot "canta" ideea incalzirii globale. dar zapezile?...

Costin Comba spunea...

Multi spun ca Londra este un oras trist, monoton un oras in alb si negru. Chiar asa este? Probavil fiecare loc de pe acest pamant isi are frumuseile lui. ramane ca noi sa le descoperim.

Flory spunea...

Costin,cei care au spus lucrul asta au dreptate pe jumatate, din punctul meu de vedere. Daca este sa comparam Londra cu Bucurestiul nostru, din multe puncte de vedere, sunt la fel. Ba chiar mi se pare mai monotona capitala noastra. Londra are mult mai multe locuri interesante de vazut, intretinute si stie sa se vanda.

aventoro spunea...

foarte frumoasa fotografia cu casele, daca ai reusi sa scoti cablurile ar fe demna de printat.

Flory spunea...

multumesc, Sergiu! O sa incerc:)