Cine sunt eu

Fotografia mea
Cu capul pe umeri... mai mereu. Stiu cel mai bine sa fac haz de necaz... al meu sau al altuia pt ca life goes on:) Am terminat Jurnalismul, in Pitesti. Frumos oras... De ceva vreme, locuiesc in Londra.

duminică, 11 ianuarie 2009

Tigancile si criza economica...

Hai sa-ti ghicesc... Va suna cunoscut?

Mergand cat se poate de grabita pe strada, butonand telefonul, am fost abordata de o doamna binevoitoare, cu fusta lunga. Nu era singura. Se pare ca a iesit, impreuna cu amicele ei, ca mustele la soare. Sunt primele care profita de pe urma crizei economice si de vulnerabilitatea muritorilor de rand. M-a rugat, initial, sa-i spun cat e ora. Fara sa ma gandesc la scopul pentru care a incercat sa ma opreasca, i-am raspuns. Aparent, foarte placut surprinsa de raspunsul meu si mai ales de faptul ca nu am ignorat-o, mi-a spus: "Hai sa-ti ghicesc, frumoaso! Pentru ca ai fost asa cuminte, nu o sa-ti cer bani". Ma grabeam si oricum nu cred in astfel de lucruri. " Sa stii ca nu o sa te poti marita, pana la 45 de ani. Ti s-au facut vraji, noaptea, la cap de mort. Ai cununiile legate.", imi spunea tinandu-se dupa mine. Mai mult, am aflat ca cineva imi pune piedici si in calea realizarii profesionale!
Textul asta imi suna al naiba de cunoscut! Mi-am amintit ca, anul trecut, in parc, am fost abordata in acelasi fel si, mai ales mi s-au spus lucruri care ar fi trebuit sa ma puna serios pe ganduri. Dar nu a fost deloc asa. M-am amuzat si acum, la fel de mult ca si atunci. Ordinea asta a cuvintelor, pare a fi un fel de Crez al lor. Asa procedeaza cu oamnenii naivi, disperati pe care stiu sa-i citeasca si carora le promite vindecarea de unele boli, succesul in afaceri sau cucerirea persoanei iubite.

2 comentarii:

Anonim spunea...

super tare! :)

Bianca Matei spunea...

Cel putin, de data asta s-au oferit sa iti ghiceasca. Furtul intervenea mai tarziu. Pe mine, in schimb, s-au gandit sa ma "buzunareasca" in autobuz. Norocul meu ca am fost atenta sau ca erau ele obosite, ca altfel ramaneam fara telefon... Si mai vorbeste lumea de discriminare rasiala! Cum sa nu fugi de ei sau sa iti vina sa-i bati cand sunt asa nesimtiti ca te fura pe fata?!