Cine sunt eu

Fotografia mea
Cu capul pe umeri... mai mereu. Stiu cel mai bine sa fac haz de necaz... al meu sau al altuia pt ca life goes on:) Am terminat Jurnalismul, in Pitesti. Frumos oras... De ceva vreme, locuiesc in Londra.

vineri, 31 iulie 2009

Unde esti copilarie?


Vine un moment cand te plictisesti chiar si de tehnologie si vrei sa te relaxezi. Chiar daca era prea cald pentru ca cineva sa-si doreasca sa stea afara, ieri am iesit in gradinita din fata casei si am gasit un loc la umbra nucului. Simtind mirosul ierbii proaspat cosite, am zarit in locul unde, cu multi ani in urma imi petreceam zilele toride de vara si ma dadeam uta, o buturuga mica. Era a visinului aparent firav, dar primitor, cu o creanga pe care ma simteam mai bine decat in orice fotoliu. Acum el nu mai exista decat in amintirea mea si poate a surorii mele si, poate, cine stie, a prietenelor noastre din copilarie. Mi-au venit in minte salturile din visin in mar si invers, zgarieturile si vanataile, aparute ca urmare a neastampararii, supararea trecatoare a mamei cand vedea ca am patat iar hainutele sau pentru ca atunci cand trebuia sa dorm dispaream din pat, de langa sora mea si ma gasea la joaca...

Mi-am dat seama ca imi e dor de copilarie, chiar daca nu am incetat niciun moment sa fiu copil si m-am gandit la faptul ca daca as fi pusa in situatia de a alege intre a-mi petrece perioada inocentei atunci sau in era tehnologiei, as fi ales, fara indoiala, sa-mi petrec la fel copilaria: nu as da joaca in visin, in mar sau dud si nici "de-a v-ati ascunselea" sau povestile bunicului pe niciun joc pe calculator sau desene animate cu limbaj violent.

As da orice sa mai pot fi cel putin o zi din viata mea o fetita care se bucura de prima floricica din gradinita, care a inflorit, de prima randunica sosita din tarile calde, un copil care sa planga atunci cand vede un porumbel ranit si care se lasa alintat de bunici.

Un comentariu:

Adrian spunea...

da, dulcea copilarie cu nazbatii :)